Bloggarkiver

Naturens smertedempende urter og plantestoffer

Vi blir hele tiden fortalt at det er kunne smertestillende og antiinflammatoriske legemidler som hjelper. Disse kommer ikke uten bivirkninger og senkomplikasjoner.

Mange urter og krydder har antiinflammatoriske egenskaper og kan behandle betennelserog smerter i kroppen. Disse plantebaserte alternativene faller under en kategori medisinsk behandling kjent som komplementær og alternativ medisin, som også inkluderer akupunktur, yoga, reiki og annen praksis. Når det gjelder smertelindring, kan du bli overrasket over hva som kan hjelpe deg til å føle deg bedre.

Gurkemeie
Er et krydder som de fleste kjenner som karry og brukes ofte i Indisk mat. Den inneholder sammensatt curcumin som er en antioksidant som bidrar til å beskytte kroppen mot frie radikale, molekyler som kan skade celler og vev.

Nellik
Urten brukes ofte som krydder i mat. Nellik som kosttilskudd blir brukt å behandle et bredt spekter av tilstander.

Nellik lindrer kvalme og behandler forkjølelse
Nellik kan lindre smerte, hodepine, ledd betennelser og tannverk.
Nellik kan brukes på som topikal smertelindring( der smerten befinner seg)

Den aktive ingrediensen er eugenol virker naturlig smertestillende og brukes også i noen ”over-the-counter” smertestillende produkter.
Gni en liten mengde av nellikolje på tannkjøttet så for du en midlertidig lindring av smerten. Men for mye ufortynnet krydderolje kan faktisk skade tannkjøttet ditt, så diskuter denne tilnærmingen med tannlegen din før du prøver den hjemme.

Personer med blødningsforstyrrelser eller som tar blodtynnende medisiner, bør være forsiktige når de spiser nellik produkter. Krydderolje kan øke risikoen for unormal blødning.

Capsaicin
Ekstrakt fra kayenne kan virke smertelindrende og betennelsesdempende. For kronisk smerte som kan den påføres regelmessig på huden der man føler smerten. Som terapeut så benytter vi salver som LINNEX som inneholder capsacin.

Ingefær
Virker både smertedempende og betennelsesdempende. Denne super urten har mange egenskaper og kan brukes som et universalmiddel som støtter immunsystemet, tarmfloraen og smerteregulering.

Epsom salt
Inneholder høye nivåer av magnesium som virker både på ledd muskel smerter. Magnesium er muskelavslappende og hjelper deg å slappe av.
Hell epsom salt i badekaret eller bruk det som fotbad. 1-2 ggr uken, virker også rensende.

linker:
http://www.medicaldaily.com/pain-awareness-month-5-natural-pain-killers-will-heal-you-back-health-352076
https://draxe.com/natural-painkillers/
https://www.vof.no/naturlige-midler-mot-smerter/?mc_cid=e1ffdb3c8b&mc_eid=6c645a0753
Smertefull fascia/bindevev et kjent fenomen

Smertefull fascia/bindevev er et kjent fenomen og mange sliter med ømhet og smerter i denne strukturen.

I teksten står det at de har funnet en ny nøkkel i forståelsen av Fibromyalgi og gjennom behandlings teknikker som heter Myofascial Release behandling så føler denne pasient gruppen smerte lette.
Vi som Naprapater er meget kjent med denne behandlings- teknikken og vi jobber mye med behandling av bindevevet på samtlige av våre kunder.

Dette er ikke bare et problem for pasienter med fibromyalgi men for de aller fleste.
Bindevevet er kroppens oppheng system og binder sammen kroppen fra topp til tå.
Det moderne mennesket belaster dette systemet ofte feil og dette fører til mikroskader og betennelser.
Sammen med et kosthold sammensatt av mye karbohydrater, sukker, lite næringsstoffer og alt for lite vann så starter den onde sirkelen.

Tips for å holde fasciaen i form og forebygge smerte:

Start dagen med enkle tøye/yoga øvelser
Start dagen med et stort glass med vann og saften av en sitron
Vær aktiv så ofte du kan og drikk rikelig med vann.
Reduser mengden tilsatt sukker i mat og spis mer ferske grønnsaker og frukter.
Massasje, myofascial behandling, yogakurser med mer.
Vond Rygg?

Vond rygg??

De fleste mennesker vil i løpet av livet oppleve ryggplager. Det viser seg ofte ikke som noe problem før smertene helt plutselig dukker opp. Noen opplever varselsignaler som stivhet og eller murring i ryggen uken før ryggsmertene (kinken) oppstår.

Mange lurer på hva de har gjort forut for plagenes debut, som kan ha utløst smertene. Derfor prøver de å finne svar på dette ved å gå igjennom hva de har bedrevet de seneste dagene eller ukene med før kinken oppkom. Noe som vanskeliggjør dette er at ryggen din kan gå i lengre perioder å kompensere for feil sittestillinger og feil løfteteknikker. Når ryggen til slutt ikke greier å kompensere for disse svakhetene lenger vil den kunne si ifra ved å «låse seg».

Hva med å tenke forebyggende, slik at du kan forhindre at disse episodene ikke inntreffer?

Trening er selvfølgelig en av de viktigste grepene en bør gjøre for å opprettholde en god stabilitet og forebygge muskelubalanser og svakheter.

Hjemmeøvelser: Hvis du ikke har mulighet til å trene regelmessig pga din familiesituasjon eller at du jobber lange dager, så finnes det enkle tøyeøvelser og bevegelsesøvelser som du kan gjøre hjemme. (se under)

Forebyggende behandling: De fleste venter med å søke hjelp til ryggen har slått seg helt vrang og de ikke lengere kan gjører sine daglige gjøremål uten smerter. Søk behandling tidligere eller gå til forebyggende behandling. På den måten minsker du risikoen ved å få en stiv og dysfunksjonell rygg, som kan slå seg vrang og gi deg smerter.

gubbe ryggsmerter

Tips på 3 hjemmeøvelser som kan forebygge ryggstivhet og kink i ryggen:

Øvelse 1, aktiv tøy bakside lår

Ligg på ryggen men begge beina bøyd. Ta tak rundet det ene beinet løft beinet opp i 90 grader. Rett ut foten og strekk ut kneet, kjenn at det drar på baksiden av låret. Gå tilbake til utgangsposisjonen. Repeter 6-10 ggr på hvert bein.

Stretching baksidelår

Øvelse 2, strekk framlinjen:

Legg deg på magen med armen inntil kroppen ved siden av skuldrene. Pust in og press deg opp så langt du kan komme uten att bekkene løfter seg fra underlaget. Når du kommer opp i stilling pust ut og kjenn hvordan nedre del av ryggen(korsryggen) synker ned. Slipp deg så ned til utgangsposisjonen og gjenta 10 ganger.

Stretching prone cobra

Øvelse 3, siderotasjon for ryggen:

Legg deg ned på ryggen med beina i 90 grader Legg armene ut til siden så du blir som en T Beveg knærne sakte ned mot underlaget samtidig som du puster. Pusten vil hjelpe ti å oppnå økt bevegelse i ryggsøylen og ribbeina. Gå sakte tilbake til midtlinjen og før beina til andre siden repeter 10 ganger.

rotasjon ryggrad