Naprapatiens Historie

Ordet kommer av det tsjekkiske ordet «napravit», som betyr å korrigere, og det greske ordet «Pathos» som betyr smerte. Naprapati ble utviklet fra kiropraktikken på begynnelsen av 1900 tallet. Man begynte da å interessere seg for sekundære spenninger i omkringliggende mykdeler, i tillegg til den sedvanlige manipulasjonen. Den første skolen ble grunnlagt i 1907 av den amerikanske kiropraktoren Oakley Smith, som formulerte grunntesene for naprapatien. Siden den gang har yrket utviklet seg mye, blant annet på grunn av nyere forskning.

Naprapaten behandler både muskler og ledd innenfor en helhetstenkning der ortopedisk manuell medisin kombineres med en spesifikk kunnskap om kroppens oppbygging via muskler, skjelett, ledd og nervesystem. Naprapaten behandler spesielt lidelser i ledd, sener og muskler. Innenfor naprapatiens behandlingssystem er manipulasjon, mobilisering, massasje, muskeltøyning, artikulering og triggerpunktsbehandling hovedelementene. Disse metodene blir ofte benyttet i kombinasjon for effektivt å behandle muskel- og skjelettplager.

Utdanningen til Naprapat er et 4-årig heltidsstudie ved Naprapathögskolan i Stockholm, University of Science i Kotka (bachelor og master degree) Finland, eller i Chicago USA. Per dags dato er alle medlemmene i Norges Naprapatforbund utdannet i Stockholm.