Funksjonell Trening

Vår målsetning er å kunne gi den enkelte en individuell anpasset treningsplan for å oppnå god funksjonalitet, stabilitet og smertefrihet.

Dette tilbudet gjelder ikke inn til videre, da vi skal bytte lokaler.

 Fordelene med et slikt program er at vi som Naprapater og med vårt brede kompetansefelt kan tilby kunnskap som ikke finnes ved et ordinært helsestudio. Skadeforebygging er viktig!  For å kunne veilede og tilrettelegge for dette må vi som trener/terapeut ha en god biomekanisk forståelse, noe vi har oppnådd gjennom utdannelsen og videre kursing innenfor området. Forstår man ikke denne sammenheng kan trening av alle former føre til skader. Dette ser vi hele tiden.

Naprapaten/treneren må kunne se hvor ubalansen i kroppen sitter?, og sette fokus på hva som skal styrkes og tøyes? Hvilket nivå og hvilke øvelser er adekvat for å korrigere ubalansen?

Kroppen er funksjonell og selv om vi sitter mye og bruker kroppen på andre måter i dag enn hva som var tilfellet for urmennesket, så er det mye av det samme som gjelder for at kroppen skal kunne fungere optimalt. Det å få kroppen i balanse er målsetningen for god funksjonalitet.

Trening er vitenskap og det er mange der ute som trener på et nivå som kroppen ikke er stabil nok for. Skader i treningssammenheng er blitt vanligere og vanligere. På store treningsanlegg blir det vanskelig å følge opp en og en, noe som fører til at mange trener feil og får skader! Trening handler om riktige øvelser til riktig tid og kroppen må være moden for den økte belastningen. Her kreves en god balanse og stabilitet.Det største problemet i dagens samfunn er holdningsfeil, som mange uten å tenke over det havner i både på arbeidsplassen men også i hjemmet.

Kortsiktig er dårlige arbeids-stillinger og feil bruk av kroppen ikke noe problem, da kroppen er anpasset til å kunne brukes i mange stillinger og på forskjellige måter.

Problemet oppstår når de dårlige stillingene blir et mønster og kroppen anpasser seg strukturelt etter disse.

 Da starter sakte men sikkert en kompensatorisk aktivering av kroppens vev og muskler, og til sist når kroppen ikke lenger klarer å kompensere, så kommer ubehag og smertene. Disse mønster ser ut til å hemme det stabiliserende indre muskelsystem som er viktig for oss, og de ytre mer globale musklene tar over og gjør kroppen stiv og hemmer den i å fungere normalt.

Hvorfor er det viktig med en balansert og stabil kropp?

-En stabil og balansert kropp holder alle muskler og ledd i en nøytral sone som gjør at kroppen fungerer i symbiose. Muskler, nervesystemet, ledd og organer får jobbe uforstyrret og blir i stand til å fungere optimalt.

- Påføres feil belastning, skader og stress over tid så  havner vevet i stress og kan ikke lengere utføre sin oppgave.

-Vi sitter sammen fra topp til tå gjennom et muskelslynge- system og disse er avhengig av at kroppen er i en nøytral posisjon for å kunne fungere optimalt. Avvik over tid vil skape ubalanser og føre til strukturelle forandringer og smerte.

TEST-METODEN

Vi tar utgangspunkt i en testmodell som vi har utviklet.  Vi finner ditt funksjonsnivåsøker ubalanser og ser på holdnings –mønster.  Gjennom øvelser og trening tilpasset ditt nivå skal vi hjelpe deg til å få en optimal fungerende kropp.

Vår testmodell er laget for å finne disse mønstrene som kroppen  har havnet i, og gjennom riktige øvelser samt trening vil vi igjen sørge for  å gjenskape god balanse.

Vår treningsmodell passer alle og anpasses etter resultatene av testmodellen.

Vi vil også tilby denne gruppetreningsmodellen til bedrifter samt idrettslag, mer informasjon om dette kommer på nyåret.

Treningsgruppene blir derav delt in i ulike nivåer som gjør at deltakerne over tid kan utvikle seg og deretter gå opp på neste nivå med mer krevende øvelser.

PRIS OG BETALINGSMODELLER

Ordinær pris: trening 3 mnd kr 2600 + kr 1000 for funksjonell analyse-test (engangs- kostnad) Totalt kr 3600

Betaling skjer før kurs-start,  og du kan velge om du vil betale hele beløpet i samme faktura, eller dele opp betalingen.

 Delbetaling : halve beløpet betales før trenings-start , andre halvdel betales innen trening nr. 13 ( av totalt 24).

Treningen

Vi møtes 2 ganger i uken over 3 måneder  -  dvs. 24 t med personlig oppfølging av dyktige personlige trenere/naprapater, dette kan ingen  matche hverken i pris eller kvalitiet!

Vi har kun plass til 10 personer pr. gruppe,  så vær rask med å melde interesse, da det er første mann til mølla som gjelder !

Påmelding skjer til post@sarpsborgnaprapat.no eller ring oss på telefon 69155575 om du ønsker mer informasjon.

Vi ser fram til å kunne trene med deg.