Naturens smertedempende urter og plantestoffer

Vi blir hele tiden fortalt at det er kunne smertestillende og antiinflammatoriske legemidler som hjelper. Disse kommer ikke uten bivirkninger og senkomplikasjoner.

Mange urter og krydder har antiinflammatoriske egenskaper og kan behandle betennelserog smerter i kroppen. Disse plantebaserte alternativene faller under en kategori medisinsk behandling kjent som komplementær og alternativ medisin, som også inkluderer akupunktur, yoga, reiki og annen praksis. Når det gjelder smertelindring, kan du bli overrasket over hva som kan hjelpe deg til å føle deg bedre.

Gurkemeie
Er et krydder som de fleste kjenner som karry og brukes ofte i Indisk mat. Den inneholder sammensatt curcumin som er en antioksidant som bidrar til å beskytte kroppen mot frie radikale, molekyler som kan skade celler og vev.

Nellik
Urten brukes ofte som krydder i mat. Nellik som kosttilskudd blir brukt å behandle et bredt spekter av tilstander.

Nellik lindrer kvalme og behandler forkjølelse
Nellik kan lindre smerte, hodepine, ledd betennelser og tannverk.
Nellik kan brukes på som topikal smertelindring( der smerten befinner seg)

Den aktive ingrediensen er eugenol virker naturlig smertestillende og brukes også i noen ”over-the-counter” smertestillende produkter.
Gni en liten mengde av nellikolje på tannkjøttet så for du en midlertidig lindring av smerten. Men for mye ufortynnet krydderolje kan faktisk skade tannkjøttet ditt, så diskuter denne tilnærmingen med tannlegen din før du prøver den hjemme.

Personer med blødningsforstyrrelser eller som tar blodtynnende medisiner, bør være forsiktige når de spiser nellik produkter. Krydderolje kan øke risikoen for unormal blødning.

Capsaicin
Ekstrakt fra kayenne kan virke smertelindrende og betennelsesdempende. For kronisk smerte som kan den påføres regelmessig på huden der man føler smerten. Som terapeut så benytter vi salver som LINNEX som inneholder capsacin.

Ingefær
Virker både smertedempende og betennelsesdempende. Denne super urten har mange egenskaper og kan brukes som et universalmiddel som støtter immunsystemet, tarmfloraen og smerteregulering.

Epsom salt
Inneholder høye nivåer av magnesium som virker både på ledd muskel smerter. Magnesium er muskelavslappende og hjelper deg å slappe av.
Hell epsom salt i badekaret eller bruk det som fotbad. 1-2 ggr uken, virker også rensende.

linker:
http://www.medicaldaily.com/pain-awareness-month-5-natural-pain-killers-will-heal-you-back-health-352076
https://draxe.com/natural-painkillers/
https://www.vof.no/naturlige-midler-mot-smerter/?mc_cid=e1ffdb3c8b&mc_eid=6c645a0753